Educatief bos, Tignécourt

Het bos vanuit de grote observatiehut

Het bos vanuit de grote observatiehut

Ongeveer drie kilometer van Tignécourt, in “La forêt départementale de Tignécourt” is een educatief bos van 204 hectare. Ik ben er vandaag even naartoe gefietst.

Het is sinds 1997 in het bezit van de departementsraad “Conseil Général des Vosges”. Er zijn meerdere observatieposten en er is een grote observatiehut vanwaaruit je met een beetje geluk een edelhert of een wild zwijn kan zien. Ik zag ze niet, dus dat beetje geluk had ik niet.

Er zijn twee wandelroutes met veel informatie bordjes over de natuur ter plekke, maar ook over andere dingen die in het bos gebeurden. Zoals bijvoorbeeld hoe men vroeger houtskool maakte, maar ook hoe je de hoogte van een boom meet.

educatief bos Tignécourt
info-bord

grote observatiehutuitzicht vanuit oberservatiehut

Hierboven zie je de grote observatiehut met daaronder het uitzicht daarvandaan.

Rencontres Natur’images TignécourtNatuurmuseum

Aan de “place de l’Eglise” in Tignécourt is het “Maison de la Nature”, een natuurmuseum waar jaarlijks een fototentoonstelling wordt gehouden van beroemde natuurfotografen uit heel Europa. Dit jaar werd het voor de vierde keer georganiseerd. Ik had er ook wel naartoe willen gaan, maar was het helaas vergeten. Het is maar in één weekend in het voorjaar. Volgend voorjaar is er weer een kans.

Overigens als je erg mooie natuur fotografie wilt zien uit de Lage Vogezen, kijk dan eens op de site van natuurfotograaf Fabrice Cahez .  Met o.a. vele foto’s van Wilde Boskatten, hij noemt ze “de tijgers van het bos”. Dit jaar heeft hij ook geëxposeerd in Tignécourt.