Vogel-perikelen

hop voor het raam

hop voor het raam

Vanochtend zat de hop luid te roepen in het nisje van het raam bij mijn slaapkamer. En met luid bedoel ik érg luid, een doordringend “hoep-hoep-hoep”, het begon zelfs ergerlijk te worden.

Maar goed ik heb toch een foto genomen, want het blijft een fantastische vogel. Ik heb wel een klein knalrood bakje in het nisje neergezet zodat hij daar niet meer gaat zitten, drie meter van mijn bed, want hij is van het plekje gaan houden en kwam steeds weer terug.

nestje badhuis 2

nestje badhuis

’s Middags zag ik ineens in het badhuis een nestje van een zwarte roodstaart met eitjes. Ik was al een week of meer niet meer daarbinnen geweest. Het paartje zwarte roodstaarten had een knus plekje uitgezocht op de washandjes.

In plaats van het nest te verwijderen, heb ik maar de handdoeken weggehaald op de onderste schappen, want als de jongen uitkomen wordt er waarschijnlijk veel gepoept daar.

Zie op de foto van het nestje, hoe ze, voor de laatste laag isolatie bij de eitjes, glaswol gebruikt hebben, wat ze bij ons onder het dak vandaan halen. Het zijn echte doe-het-zelvers met materiaalkennis.